
فناوری ابری چیست؟
مقدمه
با وجود اینکه این روزها بسیاری از افراد درباره فناوری ابری در نقاط مختلف جهان و ایران بحث میکنند، اما هنوز مفهوم ابر و رایانش ابری برای بسیاری از کاربران مبهم بوده و درباره آن اطلاعات کافی ندارند.
پیشرفت بیوقفه و مداوم تکنولوژی در دهه اخیر این فناوری را جایگزین روشهای سنتی کرده است تا تمام کاربران در سرتاسر جهان بتوانند به هر آنچه نیاز دارند حتی از طریق گوشی تلفن همراه دسترسی داشته باشند. به همین دلیل جایگاه فناوری ابری در سالهای آینده بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا این فناوری جهان اطلاعات و ارتباطات را به گونهای تغییر داده که زمان و مکان مفهوم واقعی خود را از دست دادهاند.
در این مقاله قصد داریم بررسی نماییم که فناوری ابری چیست و با جنبههای آشنا شویم.
فناوری ابری
در تعریف فناوری ابری میتوان بیان کرد که این فناوری نوعی از برون سپاری برنامههایی است که از طریق کامپیوتر انجام میشوند. از طریق این فناوری کاربران میتوانند از هر مکان و در هر زمان به اطلاعات ذخیره شده دسترسی داشته باشند و شرکت ارائهکننده خدمات میزبانی وب این بستر را برای آنها فراهم میآورد.
بنابراین هر آنچه که یک کاربر برای برقراری ارتباط با دیگران نیاز دارد از این طریق بستر ارائه شده و وی میتواند بدون این که نگرانی درباره چگونگی تبادل اطلاعات و ذخیرهسازی آنها داشته باشید، تنها از نتیجه نهایی فعالیتهای خود که با کمک فناوری ابری امکانپذیر شدهاند، لذت ببرد.
زندگی قبل از رایانش ابری
زندگی قبل از ظهور فناوری ابری با دشواریهای زیادی همراه بود؛ زیرا شرکتها برای اجرای برنامههای کاربردی مدنظرشان باید انواع سختافزار و نرمافزار را تهیه میکردند و همچنین در کنار این موضوع استخدام نیروهای متخصص و کارآمد برای نصب تجهیزات کامپیوتری، مدیریت آنها و اجرای برنامهها در بستری امن از ضروریات محسوب میشد.
هر اندازه محاسبات پیچیدهتر و بزرگتر میشدند، تجهیزاتی که توسط کمپانیها مورد استفاده قرار میگرفتند نیاز به تغییر داشتند، به همین دلیل تنها شرکتهای بزرگ میتوانستند در زمینههای مختلف فعالیت کرده و مجالی برای رونق گرفتن کسب و کارهای کوچک که از عهده هزینههای جانبی بر نمیآمدند، وجود نداشت.
جهان پس از ظهور رایانش ابری
فناوری ابری ارائه شد تا کاربران دردسرهای چگونگی ذخیرهسازی اطلاعات در بستر شبکه رو نداشته باشند؛ چرا که دیگر مدیریت نرم افزار و سخت افزار بر عهده آنها قرار نداشت و این امکان برای کاربران فراهم آمد تا با پرداخت هزینهای مشخص، با توجه به نیازمندیهایشان بتوانند از زیرساخت اشتراکی فراهم شده استفاده کنند.

اگه تا امروز اینطور فکر میکردید که فناوری ابری تنها مختص به کشورهای پیشرفته است، سخت در اشتباهید. چرا که در ایران نیز فناوری ابری بوسیله ی پلتفرمهایی مانند کلادینو در حال ارائه بوده و شما میتوانید با تراکنش های ساعتی از تمام ویژگیهای این فناوری استفاده کنید.
در فناوری ابری امکان استفاده از برنامههای ذخیره شده برای دفعات متوالی وجود خواهد داشت. در نتیجه برای هر بار اجرای یک برنامه نیاز به پرداخت هزینه جداگانه ندارید؛ زیرا مبلغی که برای خرید یک سرور ابری پرداخت کردهاید، امکان استفاده از آن را در روزهای آینده به صورت کاملاً رایگان برای شما فراهم آورده است. برای دسترسی به برنامههای دلخواهتان کافی است از مرورگر استفاده نموده و وارد پنل خود شوید. حال میتوانید از انواع برنامههای نرم افزاری، حسابداری، CRM و … که در بستری امن قرار دارند استفاده کنید.
مدلهای مختلف رایانش ابری
با توجه گستردگی فناوری ابری، مدلهای مختلفی برای آن در نظر گرفته شده است تا کاربران بتوانند آنچه که با نیازهایشان سازگاری بیشتری دارد را انتخاب نمایند.

زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)
IaaS پایینترین سطح در cloud solution است. در این روش کلیه خدمات مورد نیاز به صورت برون سپاری شده در نظر گرفته شده است. در این مدل کاربران هر آنچه که به آن نیاز دارند از جمله سختافزار، نرمافزار، فایروال، منابع ذخیرهسازی و… دسترسی خواهند داشت و در نهایت هزینه را با توجه به میزان استفادهای که از منابع داشتهاند، پرداخت مینمایند.
نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS)
در نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS)، با استفاده از فضای ابری، نرمافزارها به یک ابزار کارآمد و با دسترسی بالا برای استفاده تبدیل گردیدهاند. این قابلیت دسترسی به نرمافزارها را در زمان اندک و از اقصی نقاط جهان امکانپذیر کرده و در نتیجه میتوان از نرمافزار متناسب با نیاز استفاده نمود.
پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)
در این مدل کاربران به راحتی میتوانند کدها و نرمافزارهای خود را در بستر ابری اجرا کرده و نتیجه را مشاهده نمایند. در نتیجه نیازی به ذخیرهسازی کدها و نرمافزارها پیش از اجرای آنها نیست.
هنگام انتخاب پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) باید به این موضوع توجه داشته باشید که آیا PaaS از برنامههای منبع باز پشتیبانی میکند یا خیر. همچنین باید مدنظر داشته باشید که آیا ساختار مناسب برای اجرا بر روی تلفن همراه در نظر گرفته شده است یا خیر؟ همچنین باید در رابطه با این که این سرویس با کدام یک از زبانهای برنامهنویسی سازگار است و اینکه چه امکانات ویژهای را در اختیار کاربران قرار میدهد نیزاطلاعات کاملی به دست آورید تا بتوانید یک بستر ابری مناسب برای کسب و کارتان تهیه نمایید.
مزایای فناوری ابری
اگر چه بیشتر شرکتها، فناوری ابری را صرفا به دلیل این که آنها را از خرید نرمافزار و سختافزارهای گرانقیمت بینیاز کرده و یک فناوری نوین است، برای استفاده مناسب میدانند؛ اما استفاده از رایانش ابری مزیتهای زیادی در بر دارد که توجه به آنها سبب میشود تا شرکتهایی که هنوز از روشهای سنتی استفاده میکنند رغبت بیشتری برای استفاده از این فناوری داشته باشند؛ مزیت هایی که باعث جذب شدن شرکت های ایرانی به سمت استفاده از این فناوری و رشد استفاده آنها از سیستمهای ابری مانند کلادینو میشود. همراه باشید و این مزایا را بیشتر بشناسید.
سازگار بودن محیط ابر
محیط ابر با انواع برنامهها و اپلیکیشنها سازگار است. فناوری ابری این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا کدها و برنامههایشان را درون این بستر قرار داده و از آنها استفاده کنند و در مواقع نیاز با تسلطی که بر روی کد اصلی دارند آن را ویرایش نمایند.
قابل اعتماد بودن بستر ابر
از آنجایی که شرکت ارائهکننده خدمات میزبانی وب، بستر ابر را به کاربران ارائه مینماید، نگرانی از بابت از دست رفتن دادهها وجود نخواهند داشت. در صورتی که در فرآیند ذخیرهسازی یا استفاده از دادهها مشکلی رخ دهد شما میتوانید از طریق خدمات پشتیبانی آن را برطرف نمایید.
امن بودن فناوری ابری
با وجود این که حجم بالایی از اطلاعات مهم در این فضا ذخیره میشود، شرکت ارائهدهنده خدمات میزبانی ابری در دنیا و کلادینو در ایران، امن بودن فضای ابری را برای کاربران تضمین میکنند. در نتیجه شما میتوانید با آسودگی خاطر اطلاعات را بر روی این بستر ذخیره کرده و تنها به افراد خاصی اجازه دسترسی به دادههای متمرکز ذخیره شده در این فضا را بدهید.
مقیاسپذیری بالای بستر ابر
در برخی موارد، نرمافزار و برنامههایی که در فضای ابری آپلود میشوند در بازههای زمانی مختلف توسعه پیدا کرده، حجم آنها افزایش یافته و با برنامههای دیگر ترکیب میشوند. با توجه به مقیاسپذیر بودن فضای ابری این امکان برای کاربران وجود دارد تا در صورت نیاز در بازههای زمانی مختلف فضا و منابع بیشتری را برای ذخیرهسازی و پردازش اطلاعات در نظر بگیرند.
در صورتی که شما هم دغدغههای بیان شده در بالا را دارید، میتوانید با خیال راحت از خدمات مبتنی بر فناوری ابری استفاده کرده و نیاز خود را برطرف نمایید. کلادینو هم تلاش دارد تا با ارائه خدمات گوناگون، نیاز شما را به خدمات مختلف مورد نیاز برطرف نماید. در صورتی که هنوز عضو خانواده کلادینو نشدهاید، تنها کافی است از طریق ثبتنام در کلادینو اقدام نمایید. همچنین میتوانید جهت آشنایی بیشتر با این سیستم از جمله نحوه ساخت سرور مجازی و راهاندازی وبسایت وردپرس، نگاهی به مقالات کلادینو بیندازید.